Rizses lecsó

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 327 kalória
  • PHelgi
Megosztás

A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában, megfonnyasztjuk a hagymát.
Meghintjük paprikával és hozzáadjuk a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot.
Megsózzuk és közepes lángon, félpuhára pároljuk.
Beletesszük a megmosott rizst és egy kevés vizet is öntünk hozzá.
Kis lángon, a bográcsot többször megrázogatva közben, lehetőleg letakarva, pároljuk puhára a rizst.


Hozzávalók
  • 10 dkg szalonna
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej vöröshagyma
  • ek pirospaprika
  • 12 dkg rizs
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat