Rizses hús sertésből

  • 5 személyre
  • 60 perc
  • 1001 kalória
  • Joe
Megosztás

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot.
Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, pici ételízesítővel és pár percig, együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
A rizst egy kevés olajon megpirítjuk és a félig kész pörkölthöz adjuk.
Felöntjük kb. másfélszeres mennyiségre és lassan, készre pároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat