Rizses hús kuktában

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 655 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Az elkészítéshez kuktát használok.
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát. A húst kockára vágom. A hagymát megszórom pirospaprikával, borssal, ráteszem a húst és a feldarabolt paradicsomot, majd sózom. Néha megkeverem és ha elég levet eresztett, lezárom a kukta fedelét, majd 25 percig főzöm.
Ha eltelt az idő, a kukta kinyitását óvatosan végzem, a leggyorsabb, hogy mosogatóba állítva, hideg vizet engedek rá. Jellegzetes szívó hangot ad, ha kinyitható. Ekkor hozzáadom a rizst, felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel, sózom és beleaprítom a másik paprikát. Újra lezárom a fedelét és az első fütyülésnél lezárom a gázt alatta. Megvárom amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, a rizs megpuhult.
Elkeverem és savanyúsággal tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat