Ribizli leves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 760 kalória
  • Julika
Megosztás

A vizet forraltam cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel.
Pár perces forralás után, hozzáadtam a fagyasztott ribizlit is, majd együtt főztem tovább őket.
Újraforrás után, még pár percig főztem, ezután egy szűrön átpasszíroztam egy másik edénybe a ribizliszemeket. Nem kell túlságosan sűrű szűrőt választani, a ribizliszemek elég méretesek. :)
A ribizlipüréhez egy kis vanília eszenciát kevertem, majd lassú tűzön, keményítővel elkevert tejszínnel sűrítettem be. Sűrítés közben még megkóstoltam és tovább édesítettem.


Hozzávalók
  • rúd fahéj
  • szem szegfűszeg
  • dl víz
  • ek cukor
  • 70 dkg ribizli
  • dl tejszín
  • csomag vaníliás cukor
  • ek keményítő
Vegye meg a hozzávalókat