Ribizli dzsem

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 750 kalória
  • fehervariek
Megosztás

A ribizlit megtisztítjuk, talán ez a legidőigényesebb az egészben.
A ribizlit kevés vízzel felteszem főni. Eközben a cukrot és a dzsem fixet összekeverem.
Amikor már egy kis levet engedett a ribizli, hozzákeverem a cukros keveréket, majd amikor már kellő levet engedett a gyümölcs, botmixerrel szétturmixolom a ribizliszemeket. Megvárom, hogy forrni kezdjen és sűrű kevergetés közben, kb. 10 percig még főzöm.
Tetszés szerinti méretű üvegekbe töltöm, még forrón a lekvárt. Nekem 7 db, 330 ml-es kis üveg telt meg vele. Miután beletöltöttem a lekvárt, rázárom a fedelét, majd 5 percig fejjel lefelé hagyom pihenni.
Ezután következik a dunsztolás. Ahogy nagymamámnál láttam, egy fotelt kibélelek takaróval, belehelyeztem az üvegeket, betakarom mindenütt még egy pokróccal.

 


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat