Rétes leveles tésztából

  • 8 személyre
  • 40 perc
  • 1328 kalória
  • barnabetti
Megosztás

A leveles tésztát kétfelé vágjuk, 2 milliméter vékonyra elnyújtjuk, és a közepére, hosszában elhelyezzük a tölteléket.
Az egyik oldalán bevágjuk a derelyemetszővel, a másik oldalt fenn és lenn megkenjük, 2 db egész tojással.
A felső és az alsó részt behajtjuk, majd ráhajtjuk a tojásos oldalt is, végül a rácsos oldal következik.
A tetejét is megkenjük tojással.
Előmelegített, szilikon papírral bélelt gáztepsiben sütjük ki, 200 fokon.
Az almatöltelékhez meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük az almát, majd fahéjjal és cukorral elkeverve, puhára pároljuk.
Ha kihűlt, a levet visszatartva oszlatjuk el az almás tölteléket, a tésztán.
A máktöltelékhez a mákot, a búzadarát és a cukrot megfőzzük, tejben.
Ha kihűlt, csak akkor kenjük rá a tésztára.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat