Répatorta

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 1580 kalória
Megosztás

A répát hámozzuk meg és reszeljük le. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával és 1 rúd vaníliával egészen fehéredésig, majd mehet be a lereszelt répa. Utána keverjük össze a lisztet a sütőporral, fahéjjal és a reszelt citromhéjjal és az egészet forgassuk össze egy homogén masszává. Verjük a fehérjéket kemény habbá és óvatosan keverjük össze a répás masszával. Egy kivajazott kilisztezett tortaformába tegyük bele és 180 fokos sütőben süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A krémhez keverjük ki a mascarponét, a porcukrot, vaníliát és egy citrom héját. Ezt tetszőlegesen használhatjuk akár a tortába töltve, akár a tetejére kenve.


Hozzávalók
  • 300 g liszt
  • 300 g sárgarépa  
  • 250 g porcukor
  • 1.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db Tesco Finest friss tojás
  • rúd vanília
  • csomag sütőpor
  • db citrom
  • csomag őrölt fahéj
  • 200 g mascarpone
  • ek porcukor
  • rúd vanília
  • db citrom
Vegye meg a hozzávalókat