Répatorta

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 1863 kalória
Megosztás

A répát hámozzuk meg és reszeljük le. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával és 1 rúd vaníliával egészen fehéredésig, majd mehet be a lereszelt répa. Utána keverjük össze a lisztet a sütőporral, fahéjjal és a reszelt citromhéjjal és az egészet forgassuk össze egy homogén masszává. Verjük a fehérjéket kemény habbá és óvatosan keverjük össze a répás masszával. Egy kivajazott kilisztezett tortaformába tegyük bele és 180 fokos sütőben süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A krémhez keverjük ki a mascarponét, a porcukrot, vaníliát és egy citrom héját. Ezt tetszőlegesen használhatjuk akár a tortába töltve, akár a tetejére kenve.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat