Rántott zeller fokhagymás mártogatóssal

  • 3 személyre
  • 60 perc
  • 265 kalória
  • Andi80
Megosztás

Először a mártogatóshoz, egy tálkában a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, meghintjük sóval, és jól összekeverjük. Hagyjuk érni, míg elkészül a zeller.
A zellert megtisztítjuk, félbevágjuk, és egy nagy, éles késsel, 3 mm vastag szeleteket vágunk. Ezeket meghámozzuk.
Meghintjük sóval, és hagyjuk állni, míg a továbbiakat előkészítjük. Érdemes letakarni egy folpackkal, mert hamar megbarnul.
Ahogy a rántott hús esetében, itt is három tálkát használunk.
Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban, a tojásokat egy villával kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát rakjuk.
A besózott zeller levet ereszt, ezt leöntjük.
Először a lisztben fogatjuk meg, majd a tojásban, legvégül a morzsában.
Forró olajban, közepes lángon, mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn, hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, a mártogatóssal kínáljuk.


Hozzávalók
  • db zellergumó  
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (+ 1 csipet)
  • 10 dkg liszt
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • dl tejföl  
  • gerezd fokhagyma
Vegye meg a hozzávalókat