Rántott sertéskaraj, szezámolajos zöld salátával

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 632 kalória
Megosztás

A zöldségeket tetszőlegesen vágjuk fel. Én szeretek hámozót és karalábévájót is használni ilyenkor, csak a kreativitásunk szab határt. Keverjük be ízlésünk szerint a dresszinget, ami a szezámolajból, sóból és az ecetből fog állni. A tányérra széppen helyezük rá a zöldségeket, de csak a tálalásnál használjunk a dresszingből mert össze fog esni a salátánk.
A karajokat szeleteljük fel és sózzuk be. Ne klopfoljuk, mert nem tesz jót a hús szerkezetének.
Klasszikusan panírozzuk be és süssük ki. A végén egy papírtörlő segítségével itassuk le róla a felesleges zsiradékot. Ettől nagyon jó ropogós lesz panírunk.
Tegyük a saláta mellé a rántott húst és öntsük rá picit a dresszingből.
A végén nagyszemű tengeri sóval díszítsük.


Hozzávalók
  • 500 g sertéskaraj  
  • 100 g liszt  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 200 g zsemlemorzsa
  • db római saláta
  • csomag színes koktélparadicsom
  • db kígyóuborka
  • db fehér hagyma
  • csomag saláta mix
  • 100 ml szezámolaj
  • 100 ml balzsamecet
  • l Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat