Rántott krumplikorongok kapros mártogatóssal

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 623 kalória
  • Andi80
Megosztás

A joghurtot elkeverjük a majonézzel, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, meghintjük a sóval, majd beleszórjuk a szárított kaprot.
Alaposan összeforgatjuk, és a hűtőben pihentetjük, legalább egy órát, hogy jól összeérjenek az ízek.
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, és kb. 3-4 mm vastag karikára vágjuk.
Ahogy a rántott hús készítésekor, itt is három tálkát készítünk.
Az elsőben a lisztet elkeverjük 2 csipet sóval, a másodikban a tojást egy kicsit felverjük, és a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk.
A krumplikarikák egy részét konyhai papírtörlőre rakjuk, meghintjük sóval, és megforgatjuk a lisztben, a tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Forró, bő olajban, pár perc alatt, szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn, hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, a fokhagymás-kapros mártogatóssal kínáljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat