Rántott hal

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 1004 kalória
  • Medovarszki
Megosztás

A filézett halat egy éjszakára, fokhagymás-sós tejbe áztatjuk.
Másnap lecsöpögtetjük a tejet róla, majd pedig szép, aránylag egyenlő, 3-4 cm-es vastagságra szeleteljük.
Panírozó tányérokba helyezzük, külön a lisztet, a jól összekevert tojást és zsemlemorzsát, majd pedig egyesével belemártogatjuk a halszeleteket és egy nagyobb tányérba rakjuk őket. Ha már mindet bepaníroztuk, akkor pedig forró zsiradékban kisütjük.

Tört krumplival és tartármártással tálaljuk, de akár zöld köretet is kínálhatunk hozzá.

Úgy is készíthetjük, hogy egész halat veszünk, mi kifilézzük és utána vágjuk szeletekre.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat