Rakott zöldbab, ahogy szeretem

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 870 kalória
  • Holgi
Megosztás

Felrakjuk a zöldbabot főni, az ételízesítős vízbe. Ha megfőtt, leszűrjük, de a vizét ne öntsük ki!
Szokványos módon, elkészítjük a rizst. Annyi különbséggel, hogy a babos vízzel főzzük meg.
Megdinszteljük a hagymát, az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és lepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a pirospaprikát, majd fűszerezzük.
Ha még maradt babos víz, azzal felengedjük, ha nem, akkor húslevessel (1-2 kockából készült alaplé), épp hogy ellepje a húst. Sűrű pörköltfélét főzzünk.
Ha ez megvan, egy tepsibe rakjuk rétegelve a pörkölt félét, a rizst és a zöldbabot. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az anyagok. Legfelülre bab kerüljön!
A tetejére tejfölt locsolunk és megszórjuk reszelt sajttal, majd berakjuk a sütőbe sülni.
Akkor jó, ha a tejföl megpirult a tetején.

Ha sűríteni szeretnétek a pörköltfélét, akkor tegyünk még hozzá paradicsompürét.

Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat