Rakott tészta ahogy anyu készíti

16 értékelés
Értékeljen
  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 346 kalória
  • Ezoterica
Megosztás
Értékelés
Kedvenc

A tojásokat megfőzzük, a tésztát sós vízben kifőzzük, egy másik edényben, a pedig virsliket felkarikázzuk.
A megfőtt és kihűlt tojásokat, a tojásszeletelővel szintén karikákra vágjuk.
Egy kacsasütő alját, vékonyan kikenjük olajjal, majd a megfőtt tésztával beleborítjuk vékonyan.
Rárakjuk a felszeletelt tojást, majd a virslikarika következik, végül a maradék tésztával betakarjuk.
Reszelt sajtot szórunk a tetejére, majd meglocsoljuk tejjel.
A sütőt előmelegítjük 200-220 fokra és addig sütjük, amíg a sajt a tetején meg nem pirul.
Kínálhatunk mellé kovászos uborkát, savanyúságot vagy céklabefőttet.

TIPP:
A legjobb csőtésztával, makarónival készíteni.
Tehetünk bele még egy főtt tojást, vagy kötözött szalámival, szafaládéval, krinolinnal is készíthetjük.
Tej helyett, tejszínt használhatunk.
Ha akad a hűtő, vagy a fagyasztó mélyén kolbászdarab, akkor az kerül bele az ételbe.