Rakott skót tojás

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1056 kalória
  • Salamon Csilla
Megosztás

A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, hússal, nyers tojással, sóval, borssal, őrölt paprikával és zsemlemorzsával összedolgozzuk.
1 db vöröshagymát megpucolunk, felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük és a fasírtmasszához adjuk.
A szalonnát kis kockára vágjuk és kisütjük. A zsír felét a tepsi aljába öntjük és a meghámozott, karikára szeletelt burgonyát ráterítjük.
1 fej hagymát felszeletelünk és a burgonya közé keverjük. Sózzuk és a zsír másik felével meglocsoljuk.
3 dl vizet a húsleveskockával addig forralunk, amíg az fel nem oldódik és a burgonyára öntjük, majd sütőbe tesszük.
Addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul és a nedvességet teljesen magába nem szívja.
Közben a főtt tojásokat megpucoljuk és a fasírtmasszába csomagoljuk. Zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
Félbevágjuk és a megsült burgonya tetejére fektetjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat