Rakott savanyú káposzta

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 1107 kalória
  • Magdi
Megosztás

A felkockázott, füstölt szalonnát és a kicsi kockákra vágott vöröshagymát, kevés olajon dinszteljük.
Sózzuk, és beletesszük a tört fokhagymát is. Ha ez megvan, pirospaprikával meghintjük.
Belemorzsoljuk a darált húst és összekeverjük. Addig pároljuk, ameddig az összes darált hús szép, párolt színt nem kap.
Az összes fűszert rászórjuk és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
A rizst 10 perc múlva beletesszük és együtt főzzük, kis lángon tovább. Kb. 15 perc alatt kész, majd félretesszük.
A káposztát megkóstoljuk, és ha nagyon savanyúnak találjuk, átmossuk vízben.
Fél fej vöröshagymát felkockázás után, kevés olajon dinsztelünk. Közben a káposztát kisebbekre vágjuk, hogy könnyebb legyen kezelni.
Csipet sót teszünk rá és borsot, kis majoránnát, kevés pirospaprikát. Annyi vízzel vegyítjük, hogy szaftos leve legyen
Ezután beleszórjuk a káposztát és összekeverve, pár percig együtt pároljuk. Közben a sütőt előmelegítjük, 180 fokra.
Veszünk egy nem nagy tepsit, vagy nagyobb hóálló edényt, és elkezdjük lerakni. Az aljára kevés olajat öntünk, épp hogy elkenhető legyen.
Megszórjuk egy kevés morzsával, hogy könnyebb legyen a kész ételt kiemelni. A káposzta felét lerakjuk, erre jön elosztva a darált hús keverékünk.
A tetejét befedjük a maradék káposztával. Óvatosan befedjük az egészet, az elkevert tejföllel.
Betesszük az így elkészített rakottat a sütőbe. Kb. 40 percet hagyjuk bent felső rácson, majd megnézzük az állagot.
Ha kezd a tejföl szépen pirosodni, kész a káposztánk. Tálaláskor kockákat vágunk belőle, és kevés tejföllel tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat