Rakott padlizsán

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 445 kalória
  • Marika
Megosztás

A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk és 30 percig állni hagyjuk.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, majd apróra vágjuk.
A paradicsomot megmossuk, a mozzarella sajtot lecsepegtetjük és mindkettőt karikákra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és pár percig, együtt pároljuk. Felöntjük 3 dl vízzel, belekeverjük a bolognai alapot és lassú tűzön, állandóan kevergetve, puhára főzzük a húst.
A padlizsánszeleteket vízzel leöblítjük és megszórjuk Delikáttal, bazsalikommal, borssal. Tűzálló tálat kikenünk olajjal és felváltva, egymás után belerétegezzük a padlizsánt, a paradicsomot és a húsos ragut (ebben a sorrendben). A tetejét beborítjuk padlizsánnal és mozzararellával.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. Fokozat) bekapcsoljuk és a rakott padlizsánt aranysárgára sütjük benne.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat