Rakott milánói

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 462 kalória
  • Mona
Megosztás

A húst kockára vágjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a paradicsompürét, a makaróni alap felét, majd kevés vízzel felöntjük.
Sóval, borssal, oreganoval ízesítjük és majdnem puhára pároljuk.
A tésztát közben, sós vízben kifőzzük.
A tejfölt elkeverjük a maradék makaróni alappal. Kevés ketchuppal is ízesíthetjük, ízlés szerint.
Egy jénai aljába rakjuk a tészta felét, rá húst, majd a maradék tésztát, végül a tejföllel meglocsoljuk.
Kb. 30-40 percre, 170 fokos sütőbe rakjuk.
A vége előtt 10 perccel, megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, amíg megpirul.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat