Rakott méteres zöldbab pulykahússal

  • 6 személyre
  • 80 perc
  • 996 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:
A rizst a szokott módon megfőzzük.
A húst ledaráljuk.
A hagymát apróra vágjuk.
A babot (én méteres, zöld színű babot használtam) félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.

Elkészítés:
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, fűszerezzük ételízesítővel, borssal, pirospaprikával.
Megsózzuk és a saját levében puhára pároljuk.
Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük. Alulra a zöldbab felét, rá a baconszeleteket, rizst, majd a húst, végül a maradék babbal betakarjuk.
Tejföllel megkenjük a tetejét és sütőben, 160 fokon, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Tálalásnál, tejföllel még meglocsolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat