Rakott meggyes túrós

  • 8 személyre
  • 85 perc
  • 2212 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A meggyet kimagozom, a túrót áttöröm. Magas falú tepsit (27 x 37 cm) kikenek diónyi margarinnal, meghintem zsemlemorzsával.
Felteszek forrni 4 l vizet.
A lisztet elmorzsolom 10 dkg margarinnal, csipet sóval, összegyúrom a túróval, 5 dkg porcukorral, 2 tojással és 1 pohár tejföllel. Cipót formálok belőle, kétfelé vágom, majd lisztezett deszkán, fél cm vastagra nyújtom. Ezután 3 x 1 cm-es csíkokra vágom.
A tésztát a forrásban lévő vízbe szórom és amint a víz színére emelkedik, kiszedem.
A maradék margarin felét ráolvasztom a tésztára, majd kifőzöm a második cipóból elkészített adagot.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 3. fokozat).
Kettéválasztom a 6 tojást. A tojásfehérjékből kemény habot verek. A tojássárgákat habosra keverem 15 dkg porcukorral, 2 pohár tejföllel és a reszelt citromhéjjal. A tésztára öntöm, majd óvatosan összekeverem a meggyel és a tojáshabbal.
Sütőbe teszem és 30 percig sütöm. Ha kész, megszórom porcukorral.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat