Rakott krumpli

  • 5 személyre
  • 75 perc
  • 832 kalória
  • Marga18
Megosztás

Főzzük meg a krumplit, a héjával együtt, sós vízben. Miután megfőtt, hűtsük hideg vízzel, és húzzuk le a héját. Vágjuk kockára.
A tojásokat szintén főzzük meg, ha felforrt a víz, onnantól kezdve, 8 perc alatt keményre főnek.
A tojásokról szedjük le a héját, és vágjuk fel ezeket is karikákra. A virslit is karikázzuk fel.
A hagymát aprítsuk fel apróra, és egy-két evőkanál olajon, üvegesre pirítsuk meg.
Tegyük hozzá a virslit, pirítsuk kb. 3-4 percig, majd vegyük le a tűzről, és szórjunk rá egy kis kanálnyi pirospaprikát.
Keverjük jól el, hogy a paprika szépen feloldódjon az olajban.
Egy mély jénai tálat, tepsit (esetleg egy olyan -nem műanyag fülű- zománcozott vagy teflon lábost, amit be lehet tenni a sütőbe) kenjünk meg jó vastagon margarinnal. (A szélét is, ne csak az alját.)
Most jön a rétegezés. Először tegyünk az edénybe pár katona szalonnát, majd egy réteg krumplit.
Sózzuk meg, aztán mehet rá egy réteg felkarikázott virsli, majd egy réteg tojás, amit szintén sózni kell.
Ezután megint krumpli, só, virsli, tojás. A tetejére krumpli, és virsli kerül, végül erre kenjük rá a tejfölt, szórjunk rá reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 C°), kb. 15-20 percen keresztül sütjük, amíg a tetején a tejföl elkezd pirulni, a sajt barnulni.

Sok sikert kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat