Rakott krumpli magyarosan

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1117 kalória
Megosztás

Megfőzzük a tojást és a krumplit, majd meghámozzuk, felkarikázzuk.
A zsiradékkal kikent edénybe, elkezdjük a burgonyát belepakolni, majd a tojást (aki nem szereti a sütés közben megszíjasodó főtt tojást, az morzsolja bele, elkerülve egy kicsit az edény szélét).
A rétegeket megszórom ételízesítővel és kockára vágott szalonnával.
Addig folytatom, míg az edény és a hozzávalók engedik (burgonya a felső réteg).
Erre rápakolok egy kis margarinforgácsot és a felkarikázott kolbászt.
Aranybarnára sütöm, majd tejföllel nyakon öntöm, és egy picit még visszatolom a sütőbe.
Bevállalósabbak egy kis sajttal is megszórhatják.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat