Rakott krumpli Kaskötőné módra

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 2295 kalória
  • Kaskötő
Megosztás

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akiknek a férjük nagyon válogatós. Ez garantáltan ízleni fog!
Egy hatalmas tepsit kikenek vajjal, és koskára felvágom a burgonyát.
Elhelyezem egymás mellé őket, amennyire csak tudom, ráhelyezem szellősen a szalonnát, ahová nem tettem szalonnát, oda kerül a csirkemell (de természetesen, aki nem szereti a csirkét, itt jöhet a disznó, vagy a marha).
A következő réteg lesz a szalámi - sonka kombináció, illetve a lilahagyma.
A gombát elkeverem egy tálban, a tejföllel és a sajtkrémmel, de lehet ez kenhető medvesajt is. Megsózom, megborsozom, paprikázom, oregánózom, bazsalikomozom. Különböző fűszerkeverékeket rakhatunk bele, mustárt, gyógynövényeket, snidlinget és 20 dkg reszelt trappista sajtot.
Ennek felét felviszem az eddig elkészült rétegekre.
Azután újra kezdem: burgonya, csirke, szalonna, sonka, szalámi, lilahagyma, itt jöhet a főtt tojás (viszont a többi alapanyagot ne főzzük előtte, mert nem érnek össze az ízek), és felviszem a tejfölös keverék másik részét, az egészre.
A végén burgonyával fejezzük be.
A tetejét a maradék 10 dkg trappista sajttal megszórom, és az egészre öntök egy pici olajat.
Előmelegített sütőbe teszem, és kb. 75- 90 percig sütöm. Ha szükséges, tovább is.
Kenyérrel tálaljuk! Nagyon jó étvágyat hozzá!
(Nekünk nem jut sok, a férjünk viszont többször is jóllakik!)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat