Rakott krumpli csirkehússal

  • 4 személyre
  • 80 perc
  • 982 kalória
  • siklitimi
Megosztás

Ugyanúgy kezdünk neki, mint a sima rakott krumplinak. Tehát odatesszük főni héjastól, a jól megmosott krumplit.
Én egy kis sót szoktam szórni a főzővízbe, így már eleve ízesebb lesz a megfőtt krumpli.
A tojásokból, ötöt keményre főzünk, majd megtisztítunk és felkarikázunk.
A csirkemellet kockákra vágjuk, megszórjuk egy kis ételízesítővel és borssal, majd egy kanál olajon, szépen megpirítjuk.
Ha van előző napról megmaradt, vagy esetleg korábbról fagyasztóba eltett sült csirkénk, akkor még ez a gond is lemegy a fejünkről, hiszen csak szépen felkockázzuk a maradék csirkesültet.
A mártáshoz, az öt deci tejfölt egy tálba kanalazzuk, hozzáütjük a megmaradt, nyers tojást, sózzuk, borsozzuk.
Ha van és szeretjük, egy kis apróra vágott, vagy morzsolt zöldfűszert is tehetünk bele (kakukkfű, metélőhagyma...).
Jól kikeverjük. A sütőtál alját, vékonyan kikenjük olajjal.
A megfőtt és megtisztított krumpli felét belekarikázzuk.
Erre kanalazzuk a mártás felét, majd rápakoljuk a sült húst.
Jöhet a karikázott tojás, majd ismét egy kis mártás.
Takaróként megy rá a megmaradt krumpli, a mártás és a reszelt sajt.
Én most chedart használtam, krémesen aranybarnára olvadt, a krumpli tetején.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat