Rakott kelkáposzta egyszerűen

  • 6 személyre
  • 70 perc
  • 913 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:
A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, ételízesítős vízben, 15-20 percig főzzük.
A rizst, a szokott módon megpároljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk.

Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst (lehet sertés vagy pulyka), sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.
Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk.
Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst.
Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk a tejföllel.
Sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat