Rakott Karfiol

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 465 kalória
Megosztás

A karfiolt rózsáira szedjük, majd feltesszük főni. A főzőlevet ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal. Nem főzzük teljesen puhára, kicsit roppanós legyen.
Közben amíg fő a karfiol, megfőzzük a rizst is.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a megtisztított, felaprított vöröshagymát megfuttatjuk az olajon. Rádobjuk a felszeletelt fokhagymát, majd tovább pirítjuk. Következik a darált hús. Együtt pároljuk, ízesítjük sóval, borssal. Amikor elpárolog a leve, kicsit lepirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd elkeverjük.
Rátesszük a megfőtt rizst és a felvert, nyers tojást, majd összekeverjük.
Veszünk egy jénai tálat, kikenjük vajjal, majd a megfőtt, felszeletelt karfiol felével kirakjuk a tálat. Rárakjuk a tölteléket, elsimítjuk, és befedjük a maradék karfiolszeletekkel.
A tetejére, készítünk tejfölös besamel mártást.
5 dkg vajat felmelegítünk, és lassan hozzáadjuk a lisztet. Melegítjük, majd apránként hozzáadjuk a forró tejet. Besűrítjük.
Ha kicsit meghűlt, belekeverjük a tojást, és a tejfölt. Ízesítjük borssal, sóval, szerecsendióval, és ráöntjük a rakott karfiolra.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20-25 percre. Szép pirosra sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat