Rakott karfiol pörköltösen

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 1480 kalória
  • Tündi
Megosztás

A karfiolokat rózsáikra szedjük és bő vízben puhára főzzük, leszűrjük. E közben főzzük ki a 0.6dkg rizst, szűrjük le, mossuk át és tegyük félre.

A húsos réteghez pörköltre lesz szükségünk, így készítsük el azt:
A zsírt olvasszuk fel egy lábasba és adjuk hozzá a tisztított kockára vágott vöröshagymát. Ezt pirítsuk aranybarnára. Adjunk hozzá ízlés szerint piros paprikát (csemegét), kavarjuk el és öntsük fel vízzel. Ha felfőtt az \"alap\", adjuk hozzá a kockákra vágott paprikát és a szintén feldarabolt paradicsomot. Hagyjuk főni 1-2 percig és adjuk hozzá a kockára vágott sertés húsunkat (pl. comb, tarja..). Hagyjuk hogy újra felfőjön és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, majorannával, Delikát ételízesítővel. Jóformán ezzel kész is vagyunk már csak puhára kell főzni a húst. Ha készre főtt, a húst kilapátoljuk belőle és ledaráljuk, majd visszaöntsük a pörkölt szaftba.

A pataki tálba tegyük a karfiol felét és lapítsuk le kanállal.
A következő réteg a rizs. Ebből is a felét tegyük a karfiolra. Jól nyomkodjuk meg, hogy rendesen összeálljanak.
Majd rakjuk rá a darált pörköltet és simítsuk el. Ezek után simítsuk rá a maradék rizst és végül a maradék karfiolt.
A tejfölt egy tálba öntsük és hozzáütünk 1 tojást. Elkeverjük és ráöntjük az egész tetejére. Elsimítjuk és ráreszeljük a sajtot.

Aranybarnára sütjük olyan 190°C-on.
Tálaljunk hozzá tejfölt.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat