Rakott karfiol csirkemellel

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 574 kalória
  • huszanke
Megosztás

A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben, puhára pároljuk. (Ha teszünk bele egy fél zöld paprikát, még finomabb ízt kapunk!)
A karfiolt kis rózsákra szedjük, és sós vízben, puhára pároljuk, majd lecsepegtetjük.
A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben, 2-3 perc alatt lepirítjuk.
Őrölt borssal, sóval, ételízesítővel ízesítjük, majd rátörjük a fokhagymát, és pici olajjal meglocsoljuk.
Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt, puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levéve, lepirítjuk.
Egy közepes méretű, hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat, rétegelve belehelyezzük.
A rózsákra szedett, megfőtt karfiolt helyezzük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst.
Ezt követően, bőségesen megkenjük tejföllel, majd a fűszeres csirkemell kockákat helyezzük rá.
Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk.
Előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt, készre sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat