Rakott húsos lencse

  • 6 személyre
  • 110 perc
  • 992 kalória
  • halico30
Megosztás

1. A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
2. Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, és annyi vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Beletesszük az egyik egyben hagyott fokhagymagerezdet. Kb. 25-30 perc alatt megfőzzük.
3. Közben készítjük a húsos ragut: az apróra vágott szalonnát és vöröshagymát, 1 tk zsíron üvegesre pirítjuk. A darált húst beletéve kicsit tovább sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezután 1 kk piros arannyal, ételízesítővel és borssal ízesítjük, majd kevés vízzel felöntjük. Ezt is megfőzzük kb. 25-30 perc alatt.
4. A lencsét a húsos raguval összekeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba tesszük.
5. A tetejére: a tojást a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a lencsés húsra kenjük. Én még plusz sajtot is szoktam a tetejére tenni.
6. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Nagyon finom! Kiváló Újévi egytálétel azoknak is, akik nem szeretik a lencsefőzeléket. Így viszont biztosan nem csak egyszer eszik majd meg egy évben, az amúgy egészséges lencsét.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat