Rakott bolognai

  • 8 személyre
  • 30 perc
  • 1135 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst (lehet sertés, pulyka, de marha is), és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal.
Levesszük a tűzről. A spagettit bő, sós, forró vízben, fogkeményre (al dente) főzzük, majd leszűrjük. Kicsit hűtünk rajta.
A ragut befűszerezzük a zöldfűszerekkel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lisztet és a reszelt sajt 2/3-át.
Összekeverjük a spagettivel, majd tepsibe, vagy sütőtálba terítjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és összesütjük.
Mivel minden előfőtt-sütött, pár perc alatt készre sül, előmelegített sütőben.
Ha kicsit hagyjuk hűlni a szeletelés előtt, szép kockák vághatók belőle.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat