Rakott bolognai tészta

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 842 kalória
Megosztás

Egy fej aprított vöröshagymát, kevés olajon megpirítok. Fűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, majd hozzáadom a darált húst. Ezt addig pirítom, míg ki nem fehéredik, majd hozzáadok egy fél pohár vizet. Bolognai alapot, kukoricát, bébirépát, pirospaprikát, borsot és még egy kis sót adok hozzá, majd összeforgatom. Amikor már majdnem kész, ketchuppal és egy kis Erős Pistával megbolondítom. Eközben megfőzöm a tésztát. Mikor mind a kettő kész, egy hőálló tálba terítem a tésztát, rá a bolognai ragut, majd szépen elegyengetem. A tetejére egy nagy tejfölt simítok, majd megszórom reszelt sajttal és 180 fokos, előmelegített sütőben, 20 perc alatt, készre sütöm. Akkor igazán finom, ha a sajt rápirult a tetejére. Nálunk ez az egyik kedvenc étel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat