Rákóczi túrós másképp

  • 10 személyre
  • 80 perc
  • 1512 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés: A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet, a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük, 15-20 percet.
Elkészítés: A tésztát a tepsink méretére nyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 10-12 percig sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót szitán, vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat, tejfölt és a kikevert tojások sárgáját. Összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások habját. A tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe, 20-25 percre. A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, a 10 dkg cukorral. A habot habzsákba töltjük és a megsült tésztánk tetejét berácsozzuk. Visszatesszük a sütőbe és a legkisebb fokozatra állítva, 20-25 percig, inkább szárítjuk, mint sütjük. Kivesszük a tésztát és hagyjuk kihűlni. Ezután a rácsok közét kanállal, vagy habzsák segítségével lekvárral töltjük ki.
Jó étvágyat kívánok!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat