Rafaellós-kókuszos pipik

  • 5 személyre
  • 30 perc
  • 2320 kalória
  • Medovarszki
Megosztás

A hozzávalókat összegyúrjuk (kb. 5 dkg kókuszreszelék kivételével, amit félreteszünk), és kisebb golyókat formálunk belőle. Ezek lesznek a pipik testei.
A végén, minden egyes golyócskát, a félretett kókuszreszelékbe hempergetünk bele.
Piros színű marcipánmasszát kell venni. A pipik csőrét, taréját és a lábát, ebből a marcipánmasszából kell összegyúrni.
A marcipánmasszát meleg vízbe, vagy más meleg helyre kell rakni. Ha már megmelegedett, akkor aránylag könnyen lehet vele dolgozni.
Pici, aránylag egyforma darabokat törünk a masszából, és elkészítjük a pipik orrát, majd kicsit nagyobb darabokból a lábát és a taréját kiképezzük.
Ezután szegfűszegből, szemeket rakunk a pipiknek.

Ha maradnak kókuszgolyók, azokból pedig kis almákat képezünk.
Kicsit lenyomogatjuk a golyókat, és kidíszítjük a maradék marcipánnal, a kicsi almák közepét.
Ha nincs otthon zöld marcipán (nekem nem volt), akkor akár zöldség zöldjével is díszíthetjük.

Elkészült a Magyar alma!!!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat