Rácsos túrós

  • 5 személyre
  • 70 perc
  • 852 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A lisztet egy tálba szitáljuk, a sütőporral, majd hozzádaraboljuk a margarint, és két kezünk között elmorzsolgatjuk.
Mehet bele a porcukor, az egyik tojássárgája és a tejföl. Gyorsan összedolgozzuk. Betesszük egy órára pihenni, a hűtőbe.
Elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, belereszeljük a jól megmosott és megtörölt citrom héját. Aztán ízlés szerint ízesítjük cukorral.
Nekem két kanálnyi tejföl kellett, hogy jó krémes legyen. A két tojásfehérjét habbá verjük, és lazán a krémbe forgatjuk.
Előveszünk egy sütőtálat, vékonyan kikenjük margarinnal. A tészta 3/4 részét, a sütőtálba igazgatjuk.
Lehet precízen nyújtani is, de szerintem a kézzel való belenyomkodás is megteszi.
Rákanalazzuk a tölteléket, majd a maradék tésztából vékony rudakat sodrunk, és berácsozzuk a piténket.
A megmaradt egy tojássárgával lekenjük a rácsokat, és előmelegített sütőben, szép aranybarnára sütjük a túrós pitét.
Várjuk meg míg teljesen kihűl, aztán szeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.