Puncstorta

  • 8 személyre
  • 80 perc
  • 1023 kalória
  • edinusi90
Megosztás

Először a torta alapját, a piskótát csinálom meg.
6 db tojás sárgáját, a vaníliás cukorral, valamint a 6 ek. cukorral habosra keverek. Külön tálban, összekeverem a lisztet a sütőporral, illetve 6 db tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verek.
A lisztet elfelezem és az egyik felét rászórom a tojássárgájára, majd belekeverem a tojáshabot, végül a liszt másik felét is hozzákeverem a masszához.
A sütőformámba sütőpapírt teszek, beleöntöm a masszát, majd 200 fokra előmelegített sütőben, aranybarnára sütöm. Ha elkészült, hagyom kihűlni.
Miután jól kihűlt, a tetejéből, egy jó 2-3 cm vastagságú lapot vágok, melyet félreteszek. A torta többi részének a közepét kivájom, de úgy, hogy szintén 2 cm vastag peremet hagyok neki.
1 dl tejet, a rumaroma felével elkeverek, majd ezzel belocsolom a torta tésztáját. A torta kivájt részét összemorzsolom.
Vízfürdőt készítek, melyben 1 db tojást, 15 dkg porcukorral, a kávéval és a kakaóval, folyamatos kevergetés mellett összedolgozok és addig csinálom, amíg be nem sűrűsödik. Amikor elkészült, leveszem a tűzről, hozzáadom a vajat, a piskótamorzsát, az előzőleg durvára vágott diót, mazsolát, valamint a rumaroma másik felét. Az ebből kapott tölteléket, a torta közepébe töltöm és az elején félretett tortatetőt ráhelyezem.
Egy lábasban, a málnalekvárt felforrósítom, majd bekenem vele a torta tetejét. Pár órára, hűtőbe helyezem.
A pár óra leteltével, 1 db tojásfehérjét, 20 dkg cukorral sűrűvé keverek, melybe beleöntöm a málnaszörpöt, amitől szép rózsaszín színe lesz a máznak. Előveszem a tortát és bevonom ezzel a mázzal. Végül, hűvös helyen hagyom, hogy megkössön rajta a bevonat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat