Pulykasült almamártással

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 668 kalória
Megosztás

A húst alaposan befűszerezzük, majd a hűtőben egy órát állni hagyjuk.
A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük,.
1,5-2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, 160 fokon, egy órán át pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, és a zsírjával locsolgatva, szép pirosra sütjük.
Az almákat meghámozzuk és kevés vízben felrakjuk főni.
Adunk hozzá pár csepp citromlevet,fahéjat ,cukrot.
Ha már kezd szétesni az alma,akkor a tejet keverjük ki a liszttel és adjuk hozzá a mártás alaphoz és forraljuk ki.
Majd turmixoljuk le és tejszínnel dúsítsuk.
Tálaláskor vonjuk be a mártással a húst.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat