Puliszka torta

  • 5 személyre
  • 85 perc
  • 1042 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A puliszka elkészítése:
A kukoricadarát egy 2 literes lábosba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd a 8 dl hideg vizet.
Jól elkeverjük és teljes gázlángon, 15 perc alatt, félkeményre főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt alatta.

Az apróra vágott szalonnát, 1 ek. zsírral megpirítjuk takaréklángon, majd félretesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és felszeleteljük vékonyra.
A juhtúrót és a tehéntúrót összekeverjük, majd félretesszük.

A jénai tálat kissé, a szalonnás zsírral megkenjük és ebbe egy réteg puliszkamasszát simítunk, erre 3 ek. tejfölt egyenletesen rákenünk.
A túrónak a felét rászórjuk, majd a kisült szalonna felét rátesszük, erre pedig a fele szeletelt vöröshagymát, egyenletesen elosztjuk.
Megint a puliszkamasszát rásimítjuk és ahogy az előbb tettük, ugyanúgy járunk el.
Végül a maradék puliszkamasszát rásimítjuk, megkenjük tejföllel, egy kis szalonnás zsírral meglocsoljuk, majd a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, egyszeri fordítással, 40 perc alatt, készre sütjük.
Kissé hagyjuk hűlni, majd mint a tortát, felszeleteljük.
1 paradicsomot negyedes vékony szeletekre vágunk és azzal díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat