Puha zsíros kifli

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 393 kalória
  • Andi80
Megosztás

A megtisztított, meghámozott, kockára vágott krumplit vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük.
A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk felfutni
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, a tojást és a zsírt.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, és kör alakúra elnyújtjuk.
8 azonos méretű cikkre vágjuk.
A háromszögeket a keskenyebb oldaluktól kezdve feltekerjük, és kifli formára hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarva hagyjuk, további 30 percet kelni.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, hőlégkeveréssel, 20 perc alatt megsütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat