Puha almás gyümölcskenyér

  • 5 személyre
  • 60 perc
  • 793 kalória
  • Andi80
Megosztás

Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük, és a cukorral elkeverve hagyjuk állni.
A formát (26 x 12 x 7,5 cm) kikenjük margarinnal, és meghintjük zsemlemorzsával.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot.
A szilvát és a barackot apró kockára, a diót durvára vágjuk, és a mazsolával együtt, a lisztbe szórjuk.
Hozzáadjuk a tojást és a cukros almát, majd jól összekeverjük.
Az előkészített formába simítjuk. Nem tölti meg az egész formát.
Előmelegített sütőbe toljuk, 170 fokon, hőlégkeveréssel, 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Nekem a sütés felénél, eléggé barnult a teteje, ezért a középső rácsról, az alsóra raktam.
Ha megsült, rácsra téve hagyjuk, teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintjük, és egy éles késsel szeleteljük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat