Provánszi csirketekercsek nyárson

  • 2 személyre
  • 120 perc
  • 31 kalória
Megosztás

Szükségünk lesz még, pár db saslikpálcára is, amit kevéske vízbe beáztatunk.
A húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
A szeleteket szépen felcsíkozzuk olyan módon, hogy egy szeletből egy hosszú húscsík legyen.
A csirkehusit csigaalakban feltekerjük, majd a saslikpálcával, a csiga közepén átszúrjuk.
A tekercseket meghintjük sóval, a provanszi fűszerkeverékkel és hagyjuk állni legalább 30 percet.
A sütőt előmelegítjük, 200 fokra.
A tekercseket a tepsibe fektetjük, olajjal meglocsoljuk és kevéske vízzel felöntjük (kb. 1 dl.)
Fedő alatt, 35-40 percet pároljuk, majd a fedőt levéve, ízlés szerinti barnaságra pirítjuk, közben meg-meglocsolva a tekercseket, az alatta lévő, fűszeres olajjal.
Friss salátával, esetleg krumplipürével kínáljuk.


Hozzávalók
  • egész csirkemellfilé  
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek fűszerkeverék (provanszi)
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat