Provancei göngyölt

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 345 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A fűszerkeveréknél provance-i fűszerkeverékre gondoltam, amit én házilag szoktam összeállítani, egyenlő arányú morzsolt zsályából, rozmaringból, bazsalikomból, oregánóból, majoránnából, kevés kakukkfűből és szárított levendulavirágból.
A darált húst beízesítem a fűszerkeverékkel, ízlés szerint, belenyomok egy-két gerezd fokhagymát, rászórom a paprikát, majd kézzel jól összedolgozom, és egy rudat formázok belőle. A húsos hasalja szalonnát kiterítem, az egyik végére ráteszem a kolbászhús rudat, és mint a bejglit, feltekerem.
Éles késsel szeletekre vágom, fogpiszkálóval megtűzöm.
Egy tepsibe épp csak annyi olajat teszek, hogy míg sül ki a tekercsekből saját zsír, le ne égjenek.
Ráfektetem a göngyölt szeleteket, majd a fűszerkeverékkel beszórom őket. Rápakolom a karikára vágott póréhagymát és a megtisztított fokhagymagerezdeket. Előmelegített sütőbe tolom, de nem fedem le. Kb. másfél óra múlva, szép ropogósra sül.
Aki nem akar külön bajlódni a göngyölt összeállításával, az már nagyobb áruházakban, készen is beszerezheti, már csak sütni, ízesíteni kell.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat