Pozsonyi kifli

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 1713 kalória
Megosztás

A töltelékhez, a 20 dkg kristálycukorból és a 2 dl vízből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a darált mákot.
1-2 percig főzzük, lassan, hogy le ne égjen, majd kihűtjük, végül belekeverjük 1 citrom reszelt héját, vagy citromaromát.
A tésztához, a 60 dkg lisztbe beletesszük a 15 dkg porcukrot, a vaníliás cukrokat, a sütőport, csipet sót, jól elkeverjük, majd jól elmorzsoljuk a margarinnal, egy nagy tálban.
Közben egy bögrében, az 1 dl tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 2 kockacukrot, és a tészta közepébe készített, kis kráterbe rakott, szárított élesztőre öntjük. Konyharuhával letakarjuk, és kb. fél órát hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a 3 tojássárgát, és ha még a tészta kívánja, nem áll össze, akkor lehet 1-2 evőkanál tejföllel, vagy joghurttal segíteni.
A tésztát kigyúrjuk, majd hagyjuk megkelni. Hőmérséklettől függően, 1/2 vagy 1 órát.
Kb. 5-7 milliméteresre nyújtjuk, és fánkkiszúróval kiszaggatjuk.
Tojásfehérjével megkenjük a kiszaggatott köröket, majd teáskanállal, kis halom mákot helyezünk rá.
Feltekergetjük, a csücsküket megformázgatva, kifliformát adunk nekik, majd sütőpapírra tesszük.
Tojássárgával megkenjük, és 15-20 percet hagyjuk szikkadni.
180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat