Pontyszeletek roston, roppanós salátalevelekkel

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 494 kalória
Megosztás

A halfiléket vágjuk 2-3 ujjnyi darabokra.
Sózzuk be őket és akár citromlevet is facsarhatunk rá.
A jégsalátát tépkedjük bele egy tálba vagy késsel vágjuk nagyobb darabokra.
A lila hagymát vágjuk szeletekre és szórjuk rá a salátára.
Reszeljük le a megtisztított sárgarépát és adjuk a saláta alaphoz.
Vágjuk cikkekre a paradicsomot és ezt is keverjük bele a madársalátával együtt.
A salátát ízesítsük sóval, borssal, olívaolajjal és keverjük át joghurttal.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és süssük meg benne a halszeleteket.
Tálaláskor a hideg salátára helyezzük a roston sült pontyszeleteket.
Tipp:
A hal sütésekor megkenhetjük zúzott fokhagymával, ettől nagyon pikáns íze lesz.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat