Pontyhalászlé

  • 4 személyre
  • 180 perc
  • 801 kalória
  • Bohus
Megosztás

A halakat lepikkelyezzük, fejüket és farkukat levágjuk, megtisztítjuk, jó alaposan leöblítjük. A megtisztított halak törzseit 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd megsózzuk, fűszerpaprikával meghintjük és félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és beletesszük a halszeletek egy részét. Az alaplébe sót teszünk és kb. egy órán át lassan forraljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát és addig főzzük, míg a halhús leválik a csontokról. Ekkor a hallevet átpasszírozzuk, belerakjuk a megmaradt halszeleteket, majd ízesítve lassan tovább főzzük. Kb. 30 perces forralás után hozzáadjuk a kis kockára vágott csemegepaprikát, a paradicsomot és a felszeletelt erős paprikát is. Ezután további 10 percig lassan forralva készre főzzük.