Pontybelsőben sült hagyma

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1382 kalória
  • Reddiefication
Megosztás

Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után, törölgessük meg a pontyot. Egy éjszakára, hagyjuk pontyunkat sóban fürdeni. Vajba, reszeljünk fokhagymát, forgassuk meg benne a karikára vágott hagymát, majd tömjük a ponty belsejébe. Tegyük, vajjal alaposan megkent tepsibe. Szórjunk rá borsot, sót, pirospaprikát. Süssük 40 percig, 180-190 fokon. Időnként, locsoljuk meg a fehérborral. Gyűjtsük össze a levét, a tejszínt öntsük a pontyra és a lével locsolgatva, süssük még 10-15 percig.

Amíg sül a ponty, karikázzuk fel a paradicsomot, kockázzuk fel a mozzarellát és aprítsuk fel a bazsalikom leveleket. Keverjük őket össze, kis olajjal.

A megtisztított, kockára vágott krumplit főzzük meg. Az apróra vágott petrezselymet, vajon fonnyasszuk meg, majd adjuk a megfőtt krumplihoz.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat