Pizzatekercs

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 1222 kalória
  • Elvi
Megosztás

Először langyosra melegítem a lisztet a mikróban úgy, hogy a legalacsonyabb fokozatra, zacskóstul beteszem 1 percre, aztán beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű, frissen őrölt borsot.
Utána, a legnagyobb keverőtálamba amim csak van, beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára keverem és hozzáteszem az
olívaolajat is.
Előszedem a kézi robotgépet, beleillesztem a tésztadagasztó-karokat, majd lassú fokozatra kapcsolom és elkezdem az élesztős-olajos vízbe, apránként belekeverni a fűszeres lisztet. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt, hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát.
Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki.
Konyharuhával lefedve, 45 perc alatt, meleg helyen, a duplájára kelesztem.
Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre.
Az egyiket jó centis vastagságúra kinyújtom. Megkenem ketchuppal és megszórom reszelt sajttal, majd felszeletelem és tepsibe rakom.
Előmelegített, 180 °C-os (gázsütőn 7-es fokozat) sütőben, 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra, attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat