Pizzás tekercsek

  • 5 személyre
  • 120 perc
  • 892 kalória
  • Andi80
Megosztás

Az élesztőt felfuttatjuk, 1 ek. cukorral, a meleg, de nem forró tejben. Az 50 dkg lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez a hagymákat megtisztítjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, beleszórjuk a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymát, és belehintjük a 2 ek. lisztet.
Sűrűre főzzük. Legvégül belekeverjük a ketchupot.
A megkelt tésztát, egészen enyhén lisztezett felületre borítjuk.
3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük a paradicsomos szósszal, és meghintjük a reszelt sajttal.
A hosszabbik oldaláról kezdve, szorosan feltekerjük.
Kb. 2 cm vastag tekercseket vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsi sorakoztatjuk, helyet hagyva a tekercsek között, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt, és a tepsiben, még 30 percet kelesztjük.
180 fokon, 23 perc alatt, a középső bordamagasságon, hőlégkeveréssel megsütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat