Pizzás-ízes csigák

  • 6 személyre
  • 150 perc
  • 452 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A kenyérsütő üstjébe belepakoljuk a hozzávalókat, és dagasztás-kelesztés programra kapcsolunk.
Ha a kenyérsütőben hagyjuk megkelni is a tésztát, akkor van másfél óránk, mialatt kényelmesen elkészíthetjük a tölteléket, és még egy egyszerűbb ebéd összeállítása is belefér az időnkbe. :-)
Ha lejár a program, akkor lisztezett felületen finoman átgyúrjuk a tésztát, majd téglalap alakúra nyújtjuk, olyan fél centi vastagra.
Megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk a zöldfűszerrel, szalonnával és reszelt sajttal. Feltekerjük, és kb. 2 cm-es szeletekre vagdaljuk.
Jó tanácsként mondom, hogy a legegyszerűbb egy darab cérnával szeletelni, akkor nem folyik ki a töltelék.
A tésztarúd alá csúsztatjuk a cérnát, két végét pedig a tészta tetején, keresztezve összehúzzuk, így máris vágtunk egy szeletet.
A csigákat sütőlemezre tesszük, és hagyjuk újra megkelni.
Ez idő alatt, szépen bemelegszik a sütő, és közepes lángnál megsüthetjük a pizzás csiguszokat, kb. 20 perc alatt.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat