Pizzagolyók

  • 12 személyre
  • 110 perc
  • 507 kalória
  • SkAndi
Megosztás

Az 50 dkg kenyérlisztből, a 2,5 dkg élesztőből, az 1 kk. sóból, a 3-4 ek. étolajból, a 3 dl langyos vízből és a borsból, valamint az oregánóból (e két utóbbi el is hagyható) tésztát dagasztunk és hagyjuk megkelni.
Közben elkészíthetjük a pizzaszószt: a hagymát nagyon apróra vágjuk, vagy reszeljük, a fokhagymát nyomón áttörjük. Mindent beleteszünk egy lábasba és felfőzzük (a hagyma miatt kell, így jobban szószos lesz), mikor kész, összeturmixoljuk (de el is hagyhatjuk) és már készen is van a szósz.
A megkelt tésztát kézzel ellapítgatjuk (ha jó, akkor nyújtani sem kell). A legnagyobb pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk a köröket. Megkenjük a szósszal, rárakjuk a tölteléket. Erre kerülhet még kukorica, sonkakocka, mozzarellagolyó, stb. Golyókká formáljuk.
Ráhelyezzük a tepsire, amelyen kelni hagyjuk, kb. 10-15 percig. Bemelegítjük a sütőt 180 fokra. A pizzagolyók tetejét megkenjük olívaolajjal és megszórhatjuk reszelt sajttal vagy mediterrán fűszerkeverékkel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat