Pizza margherita

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 806 kalória
  • Gina
Megosztás

A vizet elkeverjük az élesztővel, majd a liszttel, sóval, cukorral, és olívaolajjal tésztát gyúrunk. Kb. 2 órát hagyjuk kelni, majd 2 pizzát formázunk belőle. A szószhoz kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot és ízlés szerint sózzuk. Néhány perc alatt besűrítjük a mártást, majd elosztjuk a pizzákon. A mozzarellát felkarikázzuk, a tésztára tesszük, néhány bazsalikomlevéllel és paradicsomkarikákkal díszítjük és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A pizzákat forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat